Někomu není intenzivní rybí chuť kapra příjemná, ale tuhle pikantní variantu s kari si zamilujete. Vyzkoušet ji můžete ale i s vepřovými kotletami.
Ingredience:
● 5 porcí kapra
● 1 červená paprika
● 1 lžička sladké mleté papriky
● 4 stroužky česneku
● 400 ml kokosového mléka
● ½ lžíce červené kari pasty
● 1 lžíce citronové šťávy
● sůl
● pepř
● olej
Postup:
Kapra osolte, opepřete a poprašte paprikou. Vyskládejte ho do olejem vymazaného pekáčku. Přidejte na plátky nakrájený česnek a na kolečka nakrájenou papriku. Vše zakapejte citronovou šťávou.
Vložte do trouby předehřáté na 180 0C a pečte přibližně 20 minut. Mezitím smíchejte kokosové mléko s kari pastou. Směs nalejte na kapra a pečte dalších zhruba 15 minut. Podle chuti pak na dozdobení můžete přidat nasekanou petrželku.
Příprava: 60 min
Cena: 240 Kč
Já tenhle recept zkusím, ale asi s vepřem. Kapra moc nemusim. Ale ta omláčka vypadá dobře!
Ryba s kari omáčkou, to zní opravdu exoticky! Nikdy jsem tohle nekombinovala, ale teď mám plán na skvělý oběd. Díky za inspiraci!
Tento recept s kari zní úžasně! Kapra mám moc ráda, ale připadá mi fajn, že se dá použít i s vepřovými kotletami. Určitě to vyzkouším!