Kapr nemusí být jen na Vánoce. Na grilování vcelku použijte kapříky menší, ty větší můžete grilovat naporcované.
Potřebujete:
✿ 1 kapra (nebo karase)
✿ 90 g másla
✿ olej
✿ 3 stroužky česneku
✿ 1 citron
✿ sůl, pepř
✿ 1 snítku rozmarýnu nebo tymiánu
✿ petrželovou nať
1. Citron rozpulte a nakrájejte na plátky. Kapra očistěte, ale kůži nestahujte, opláchněte, osušte a kůži několikrát nařízněte ostrým nožem.
Do zářezů vložte kousek másla utřeného s jemně nasekanou petrželkou, česnekem, mletým pepřem a solí a pak do nich vložte plátky citronu.
2. Potřete kapra olejem, lehce osolte, položte na něj snítku rozmarýnu nebo tymiánu a grilujte na rozpálené mřížce potřené olejem podložené ohnivzdornou miskou asi 8–10 minut z každé strany.
3. Vypečenou šťávu zachycenou v misce ochuťte citronovou šťávou a při podávání touto šťávou kapra přelijte. Podávejte třeba s bramborem a zeleninou.