Kapr nemusí přece být jen klasicky smažený v trojobalu, můžete ho připravit na různé způsoby. Vyzkoušejte třeba tuto lehce pikantní úpravu se sardelovou pastou. Jako dietní variantu ho můžete podávat s rýží, nebo zeleninovou oblohou.
Potřebujete:
✿ 4 porce z kapra
✿ 2 lžíce sardelové pasty
✿ 4 lžíce hladké mouky
✿ 1 hrst vlašských ořechů
✿ 2 lžíce másla
✿ 2 lžíce oleje
✿ hrst polníčku na ozdobu
1. Ořechy nasekejte nahrubo. Porce kapra potřete ze všech stran sardelovou pastou. Poté je obalte v hladké mouce a nechte chvíli zaschnout. Podle chuti můžete porce takhle obalit i dvakrát, ať je vrstva silnější.
2. Na pánvi rozpalte olej, kapra do něj vložte a opečte ho ze všech stran asi 10 minut dozlatova. Porce vyjměte a udržujte je teplé.
3. Do zbytku oleje s výpekem přidejte máslo a nechte ho rozpustit. Přidejte ořechy a zlehka je chvilku restujte, pozor ale na připálení, zhořkly by.
Kapra servírujte přelitého trochou výpeku s máslem a ořechy, ideálně s rýží a pár lístky polníčku.
To zní zajímavě! Nikdy jsem kapra na sardelce nezkoušela, ale rozhodně to přidám do svého kulinářského repertoáru. Díky za inspiraci!