Jdete do kantýny a máte hlad. Co si myslíte, že by vám asi tak Heluš nabídla? Klobásku, párky anebo zcela jistě ty nejčerstvější karbanátky.
Ingredience: 500 g libového bůčku, 500 g hovězího masa, 1 vejce, 1 rohlík, 3 lžíce mléka, 2 špetky majoránky, 2 špetky chilli, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, olej na smažení, strouhanka
Postup: Rozdrobíme rohlík na malé kousíčky, pokapeme ho mlékem a zapracujeme ho do mletého hovězího masa a libového bůčku.Přidáme najemno nastrouhaný česnek, chilli, vejce, sůl, majoránku a osmahnutou nadrobno nakrájenou cibulku.
Hmotu necháme na chvíli odležet v lednici. Odpočinuté karbanátky tvarujeme v dlani, obalíme je lehce ve strouhance a usmažíme je na rozpáleném oleji. Hotové karbanátky můžeme podávat se zeleninou nebo s bramborovou kaší. Chutnat budou každému.