Ochutnejte výbornou italskou specialitu, která se skvěle hodí k lehkému vínu či proseccu.
Ingredience:
1 zralý meloun Kantalupe
150–200 g kvalitní sušené šunky (například parmská, jamón serrano nebo prosciutto)
1 hrst čerstvé bazalky
2 lžíce balzamikové redukce nebo kvalitního balzamikového octa
1 lžíce kvalitního olivového oleje extra panenského
čerstvě mletý černý pepř
mořská sůl dle chuti
Postup:
Meloun rozkrojte napůl, vydlabejte semínka a dužinu nakrájejte na měsíčky nebo kostičky. Poté si dejte meloun lehce vychladit do lednice, stačí 10 až 15 minut.
Šunku natrhejte nebo stočte do úhledných ruliček.
Na servírovací talíř naaranžujte meloun. Pokud se vám nechtějí dělat ze šunky ruličky, můžete třeba meloun vždy jedním až dvěma plátky šunky hezky obtočit.
Meloun se šunkou posypejte lístky čerstvé bazalky. Můžete však místo ní použít také meduňku.
Zakápněte pokrm olivovým olejem a následně ho pěkně přelijte balzamikovou redukcí.
Ochuťte pepřem a případně jemně dosolte. Uvidíte sami, že budete mít boule za ušima.
Tento recept mě velmi zaujal! Kantalupe se šunkou vypadá jako skvělá letní pochoutka, kterou bych si ráda vyzkoušela připravit. Přidání bazalky a balzamikového octa mě nadchlo.