Uzený losos nesmí na menu posledního dne roku chybět. A samozřejmě ho doplníme čerstvým nebo nakládaným koprem.
Ingredience:
1 bageta nebo italský bílý chléb zvaný ciabatta
150 g uzeného lososa
150 g krémového sýra (Lučina nebo Philadelphia)
2 lžíce nasekaného, nejlépe čerstvého kopru
1 lžíce citronové nebo limetové šťávy
čerstvě mletý pepř
pár tenkých okurkových plátků na ozdobu
Postup:
Bagetu nakrájejte na tenčí plátky, které můžete je lehce nasucho opéct, aby byly křupavé.
Krémový sýr promíchejte, případně vyšlehejte s koprem, citronovou šťávou a pepřem.
Na každý plátek bagety naneste bohatou vrstvu připraveného sýrového krému.
Přidejte kousek uzeného lososa, případně ho také můžete stočit do malé růžičky.
Každou kanapku zdobte plátkem okurky a snítkou kopru.
Pokud chcete obměnit pomazánku, uzený losos skvěle chutná také na vaječné pěně.
Týjo, takový kanapky bych mohla jíst celej den! Hned se do toho pustím, zní to skvěle!