Suroviny:
1 bageta
PÂTIFU s hlívou
kadeřávek
olej
slunečnicová semínka
výhonky dle chuti
sůl
Postup:
Kadeřávek omyjte, osušte a natrhejte na menší kousky. V míse jej zakápněte trochou oleje, osolte a promíchejte. Listy kadeřávku rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Plech vložte do trouby vyhřáté na 170 °C a cca 7–10 minut pečte.
Je nutné dávat pozor, aby se kadeřávek nespálil. Po vyjmutí z trouby ho nechte vychladnout, aby ještě více zkřehl.
Mezitím si nakrájejte bagetu na plátky a na každý plátek pomocí zdobicího sáčku nebo nože naneste PÂTIFU s hlívou. Paštiku ozdobte kadeřávkovými chipsy a posypejte slunečnicovými semínky a výhonky.
Jsem nadšená ze všech alternativ, kde se dá PÂTIFU využít. Tenhle recept mi přijde perfektní na party nebo jen tak pro návštěvu.
Neměla jsem tušení, že kadeřávek jde použít jako chipsy. Určitě to zkusím doma, vypadá to na chutnou a zdravou variantu k večernímu televizi posezení.
Tohle vypadá prostě skvělo! Už jsem vyzkoušela PÂTIFU s hlívou samotnou, ale s kadeřávkovými chipsy to musí být totální pecka. Díky za inspiraci!