Netypický kakaový koláč s hruškami je ideální odpolední svačinou.
Suroviny na 12 porcí – 180 g másla – 180 g kvalitní hořké čokolády – 6 vajec – 120 g krystal cukru – 120 g polohrubé mouky – 120 g mletých vlašských ořechů – 1,5 lžičky prášku do pečiva – 5-6 hrušek – pečicí papír
Postup
1. Máslo a čokoládu rozpusťte v kastrůlku a vymíchejte dohladka. Žloutky vyšlehejte s 60 g cukru. Vmíchejte vychlazenou čokoládu a nakonec sníh z bílků.
2. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a ořechy a přidejte do těsta. Hrušky omyjte.
3. Těsto nalijte do dortové formy s pečicím papírem a vtěsnejte do něj hrušky. 4. Pečte v troubě při 170 °C asi 60 minut.