Nadýchaný korpus, lehký krém a čokoládová poleva. Dort vhodný i pro oslavence.
Suroviny
Na těsto – 6 vajec – 180 g krupicového cukru – 1 balení vanilkového cukru – 150 g hladké mouky – 50 g kakaa – 30 g oleje – tuk a mouka na formu
Na krém – 500 g měkkého tvarohu – 350 g smetany ke šlehání – 7 lžic krupicového cukru – 1 vanilkový cukr – cukrářská čokoládová poleva
Postup
1. Bílky vyšlehejte s cukrem. Žloutky vyšlehejte s vanilkovým cukrem do pěny. Obě hmoty spojte, přidejte mouku s kakaem a nakonec vmíchejte olej. Těsto nalijte do připravené formy a pečte při 160 ºC asi 40 minut. Až korpus vychladne, podélně ho rozřízněte.
2. Všechny ingredience na krém dobře prošlehejte. Krém namažte na korpus a dort spojte.
3. Nakonec dort polijte čokoládovou polevou.