Suroviny na 12 ks:
120 g másla pokojové teploty
175 g krupicového cukru
2 vejce
200 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
2 vrchovaté lžíce holandského kakaa
50 ml mléka
špetka soli
Na krém:
2 bílky
120 g krupicového cukru
špetku soli
Postup:
Troubu předehřejeme na 180 °C. Máslo utřeme s cukrem do pěny. Postupně zašleháme vejce a kakao. Přidáváme na střídačku mouku promíchanou se solí a práškem do pečiva a mléko. Pečlivě promícháme a vlijeme do formiček. Pečeme 20 minut při 180 °C.
Po upečení dáme dortíky vychladnout. Bílky ušleháme na vodní lázni (mísa s bílky se nesmí dotýkat vody a voda v hrnci by měla jen lehce perlit, ne se vařit). Postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud nejsou pevné a lesklé.
Sundáme mísu z lázně a šleháme bílky ještě dalších 5 minut, dokud nevznikne velmi tuhý, lesklý sníh. Naplníme jím zdobící sáček a ozdobíme zchladlé dortíky. Extra tip: Na ozdobu lze použít hoblinky čokolády, čokoládovou rýži, nebo jiné zdobení.
.