Není nad lahodnou roládu, kterou si v neděli zakousnete k odpolední kávě.
Suroviny na 10 porcí
Na těsto – 6 vajec – ¾ hrnku třtinového cukru – ¾ hrnku polohrubé mouky – 1/3 hrnku holanského kakaa – 2 lžičky prášku do pečiva – 4 lžíce vody
Na náplň – 250 ml smetany – 250 g měkkého tvarohu – 1 vanilkový cukr – 1 lžíce moučkového cukru – 250 g višní
Postup
1. Vejce vyšlehejte s cukrem a spojte s moukou, práškem do pečiva, kakaem a vodou. Těsto rozetřete na plech vyložený papírem na pečení. Pečte při 190 °C asi 25 minut. Horký korpus srolujte a nechte vychladnout.
2. Šlehačku vyšlehejte s cukrem a přimíchejte tvaroh. Náplň rozetřete na korpus a rozložte ovoce. Zaviňte, pomažte krémem a ozdobte kakaem. Nechte zatuhnout v lednici.