Suroviny:
Na korpus:
4 vejce
100 g cukru
90 g polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
špetka soli
Na krém:
250 g tučného tvarohu
200 ml smetany ke šlehání
2 lžíce moučkového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
2 banány
Postup:
Nejprve si připravte korpus. Z vaječných bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh, který bude při otočení mísy vzhůru nohama dobře držet.
Žloutky vyšlehejte společně s cukrem do světlé, nadýchané pěny a postupně do ní přidávejte mouku smíchanou s kakaem. Na závěr do směsi opatrně vmíchejte sníh z bílků.
Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem, vložte ho do trouby předehřáté na 170 °C a pečte asi 10 minut. Ještě horký plát přesuňte na utěrku a srolujte ho.
Smetanu s cukrem a vanilkovým extraktem vyšlehejte dotuha a přimíchejte do ní tučný tvaroh. Vzniklým krémem potřete celý povrch korpusu a doprostřed položte celé banány.
Na závěr roládu srolujte, zabalte ji do potravinářské fólie a nechte ji asi 2 hodiny odpočinout v lednici. Těsně před podáváním její povrch poprašte moučkovým cukrem.
Jsem nadšená, jak rychle se ta roláda peče! Tohle určitě zkusím na příští rodinné setkání.
Moc pěkný recept! Zní to jednoduše, takže i já bych to snad zvládla udělat.
Tohle vypadá jako skvělý dezert na víkendový oběd. Banány a kakao, to je dokonalá kombinace!
Já bych nikdy nevěřila, že se dá udělat taková pěkná roláda doma. Určitě vyzkouším s focením!