Pomalu pečená kachna na česneku, kmínu a bylinkách patří mezi osvědčené recepty.
Příprava: 5 hod 30 minut
Náročnost: *
Cena za porci: 38 Kč
Suroviny na 6 porcí
– 6 kachních stehen s kůží
– 4 stroužky česneku
– 1 lžička sušeného rozmarýnu
– 4 lžičky soli
– ½ lžičky pepře
– 500 g vepřového sádla
Postup
1. Prolisovaný česnek utřete se solí, rozmarýnem a pepřem. Směs vetřete do masa a nechte v lednici přes noc.
2. Každý kus masa důkladně omyjte a stehna naskládejte do pekáčku. Zalijte rozpuštěným sádlem. Přiklopte a pečte 5 hodin při 130 ºC. Maso vyjměte a vložte nasucho kůží dolů na pánev a zprudka orestujte.
3. Výpek zaprašte moukou, zalijte trochou vývaru z kostí a lehce povařte.