Kombinace masa a sladkokyselé omáčky je nevšední, ale výtečná. Rozhodně stojí za vyzkoušení.
Suroviny:
2 kachní prsa
sůl a pepř
1–2 lžíce rostlinného oleje
Na omáčku:
200 g čerstvých nebo mražených blum (bez pecek a nakrájených na kousky)
200 g čerstvých nebo mražených višní (bez pecek)
100 ml červeného vína
3 lžíce medu
1 lžíce balzamikového octa
1 lžička tymiánu
sůl a pepř
Postup:
Kachní prsa omyjte, osušte a osolte a opepřete z obou stran. Kůži lehce nařízněte.
Na pánvi rozehřejte olej. Kachní prsa položte kůží dolů a opékejte 6–8 minut. Otočte prsa a restujte další 3–4 minuty.
Do pánve přidejte blumy a višně. Smažte asi 2–3 minuty.
Přilijte červené víno a přiveďte k varu. Nechte vařit asi 5 minut, dokud se víno mírně neodpaří a omáčka nezhoustne.
Přidejte med, balzamikový ocet a tymián. Důkladně promíchejte a vařte další 2 minuty. Omáčku dle chuti dosolte a opepřete.
Hotová kachní prsa nakrájejte na plátky.
Na talíř naaranžujte plátky kachny, přelijte omáčkou z blum a višní, případně ještě dozdobte čerstvými bylinkami a ihned podávejte.
Tohle receptové dobrodružství vypadá skvěle! Spojení kachních prsou s ovocnou omáčkou určitě vyzkouším o víkendu. 😊
Jako milovnice umění vidím tuto kombinaci jako originální a kreativní. Už se těším, až ji vyzkouším doma!