Kachní prsa musejí být dobře namarinovaná a odleželá. Tak budou ve výsledku krásně křehoučká.
Suroviny:
2 kachní prsa
1/2 čerstvého ananasu
sůl
rostlinný olej
Na omáčku:
3 lžíce sójové omáčky
3 lžíce sladkokyselé omáčky
2 lžíce medu
3 lžíce vody
3 lžíce rýžového octa
Postup:
V kastrůlku smíchejte všechny ingredience na omáčku. Lehce je provařte a případně dochuťte.
Kachní prsa si otočte kůží nahoru a nařezejte ji do mřížky.
Opečte je z obou stran, nejprve však kůží dolů, aby se krásně zatáhla.
Poté do výpeku přidejte kolečka nakrájeného ananasu.
Mezitím kachnu potřete připravenou omáčkou.
Vložte marinované maso do pekáčku a nechte jej alespoň hodinu a půl odležet. Následně pečte 15 minut na 220 °C.
Do pekáčku můžete vložit i ananas, který rovněž přelijte hotovou marinádou.
Kachna a ananas je kombinace, která mě nikdy nenapadla, ale recept zní přímo fascinující. Určitě vyzkouším a jsem zvědavá na tu symfonii chutí. Děkuji za inspiraci!
tak tohle musim zkouknout, vypada to mega dobre! nezkousela jsem jeste delat kachnu s ananasem, ale zní to jako dobra prdel 😀
Zajímavá kombinace ingrediencí, která vyvolává chuť okamžitě se pustit do přípravy. Preciznost a kreativita receptu je opravdu osvěžující. Myslím, že je to skvělý způsob, jak představit kachní prsa v netradičním světle.
tak tohle vypadá fakt super, musim to zkusit..kámoška delala nekdy neco podobnyho ale tohle s tim ananasem a omáčkou musi bejt boží 🙂
Wow, tohle musí být naprosto lahodné! Už se nemůžu dočkat, až to zkusím uvařit. Miluju experimentování s novými recepty a tahle kombinace mi zatím nikdy nenapadla.