Nejlépe chutnají s čerstvým pečivem nebo šťouchanými bramborami.
Suroviny:
2 ks kachních prsou
3 lžíce rostlinného oleje
4 snítky čerstvého rozmarýnu
mořská sůl, pepř
Postup:
Troubu si předehřejte na 180 °C. Na pánvi rozpalte rostlinný olej, například slunečnicový nebo řepkový. Kůžičku na kachních prsou nařežte do kříže, maso nasolte a opepřete a dejte restovat na pánev kůží směrem dolů.
Z každé strany opékejte přibližně osm minut. Přendejte kachní prsa na pekáč vymazaný máslem, přidejte snítky čerstvého rozmarýnu a dopečte kachnu v troubě.
Postačí zhruba deset až patnáct minut. Tak zůstane kachna krásně šťavnatá. Po upečení ji nařezejte na tenké plátky, posypejte mořskou solí a dozdobte rozmarýnem.