Suroviny na 4 porce:
4 kachní stehna
200 g sušeného ovoce (švestky, meruňky)
150 g švestková povidla
šťáva z 1 pomeranče a 1 citronu
1 lžička citronové kůry
skořice a tymián,
sůl, pepř, kmín
Postup:
Nejdříve stehna osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Vložíme do pekáče a podlijeme vodou. Dáme do trouby předehřáté na 200 °C a nezakryté zprudka pečeme 15–20 minut.
Poté ztlumíme na asi 160 °C, pokud je třeba, ještě podlijeme a zakryté pečeme do změknutí (asi dvě hodiny). Zatímco se maso peče, připravíme si povidlovou omáčku. Povidla lehce rozvaříme s citronovou a pomerančovou šťávou, skořicí a tymiánem.
Podle potřeby podlijeme vodou. Nakonec přidáme sušené ovoce a citrusovou kůru.
Když je maso dopečené, slijeme tuk, který stehna pustí a přilijeme připravenou povidlovou omáčkou (můžeme ještě přidat citrusovou šťávu). Vrátíme do trouby a při teplotě asi 130 °C dopékáme zakryté asi 15–20 minut, aby se chutě krásně spojily. Podáváme s bramborovými noky nebo bramborovými knedlíky.