Vychutnejte si opravdovou delikatesu, která vždy zaboduje.
Ingredience:
1 kachní prso s kůží
sůl, čerstvě mletý pepř
1 lžíce medu
0,5 lžičky mletého chilli nebo čerstvé chilli papričky dle chuti
1 lžíce sójové omáčky
Na omáčku:
100 ml suchého bílého vína
1 lžíce medu
2 dl červeného vína
1 lžička másla
výpek z pánve
Postup:
Kůži na prsu nařežte ostrým nožem do mřížky. Osolte, opepřete a vetřete směs medu s chilli a případně sójovou omáčku. Nechte alespoň 30 minut odležet.
Prso vložte na studenou nepřilnavou pánev kůží dolů a postupně zahřívejte na středním plameni, aby se tuk pomalu vypékal a kůže se hezky opekla. Poté otočte a dopečte z druhé strany.
Vyndejte z pánve a nechte maso 5 minut odpočinout.
Do pánve s výpekem vlijte víno, přidejte med. Nechte krátce povařit, aby se víno zredukovalo. Nakonec vmíchejte kousek másla.
Kachnu nakrájejte na tenké plátky, rozložte na talíř a přelijte omáčkou. Ozdobte cibulkou a chilli papričkou.
Tohle je opravdu zajímavá variace na klasickou kachnu. Med a bílé víno do omáčky, to je skvělý nápad.
Tyjo, medovinný přeliv k kachně? To sem ještě nezkoušela, ale zní to fakt dobře. Určitě se někdy do toho pustím!
Tento recept vypadá fantasticky! Miluji kombinaci masa a sladkých omáček. Určitě ho zařadím na náš rodinný jídelníček.
Kachna s medovou omáčkou zní luxusně! Už se těším, až to vyzkouším doma. Díky za inspiraci, určitě to bude delikatesa!