Lehce pikantní exotický pokrm dokonale zahřeje.
Suroviny:
2 kachní prsa
sůl a pepř podle chuti
1–2 lžíce rostlinného oleje
Na omáčku:
1 lžíce červené curry pasty
400 ml kokosového mléka
1 červená paprika
1 cuketa
1 mrkev
1 až 2 stroužky česneku
1 lžíce rybí omáčky
1 lžíce cukru
šťáva z 1 limety
Postup:
Kachní prsa osolte a opepřete.
Na rozehřátém oleji smažte kachní prsa kůží dolů 6–8 minut. Otočte a smažte 4 minuty. Dejte stranou.
Do pánve s výpekem dejte česnek. Přidejte červenou curry pastu a promíchejte. Přidejte kokosové mléko, nakrájenou papriku, cuketu a mrkev. Povařte asi 10 minut doměkka.
Přidejte rybí omáčku, cukr a šťávu z limety. Dochuťte solí a pepřem.
Nakrájené maso přidejte do curry a vařte 2–3 minuty, aby se prohřálo.
Tak tohle jsem ještě nezkoušela! Fotky toho jídla by určitě byly boží. Možná uvařím a udělám nějaký pěkný snímek.
Moc hezky napsaný recept! Nejsem sice fanoušek kachního masa, ale v této kombinaci bych ho určitě zkusila. Exotické chutě mám ráda.
Tenhle recept zní fakt dobře! Miluju curry, určitě to zkusím doma uvařit. Doufám, že se povede stejně jako v článku!