Kůži kachny před pečením jemně nařežte. Tím dostanete marinádu dovnitř a maso bude šťavnatější.
Ingredience: na 6–8 porcí
● 1 kachna
Marináda:
● 5 lžic medu
● 2 lžíce tmavé sójové omáčky a hnědého cukru
● 1 lžička mleté skořice, mletého hřebíčku, mletých fenyklových semínek, drceného anýzu a pepře
Omáčka:
● 2 lžíce sezamového oleje, zázvor
● 6 lžic hoisin omáčky
● 6 lžic třtinového cukru a vody
● 1 lžíce sójové omáčky a kukuřičného škrobu
● jarní cibulka
Postup:
Troubu předehřejte na 120 °C, spodní i horní ohřev. Kachnu omyjte a dobře osušte. Připravte marinádu promícháním všech ingrediencí. Kachnu potřete marinádou, nechte zaschnout a poté potřete ještě jednou. Položte ji do pekáče prsíčky dolů, zakryjte a pečte 3,5 hodiny.
V polovině pečení ji obraťte na záda a průběžně polévejte výpekem. Ke konci pečení kachnu odkryjte, zvyšte teplotu na 170 °C a ještě hodinu dopékejte dozlatova. Na pánvi rozehřejte sezamový olej, na kterém orestujte nastrouhaný zázvor.
Přidejte ostatní ingredience na omáčku a na mírném ohni míchejte do zhoustnutí. Hotovou kachnu naporcujte, podávejte s omáčkou a okurkou nakrájenou na tenké plátky.
Příprava: 240 min
Cena za 1 porci: 50 Kč