Už jste ochutnali jeden z nejoblíbenějších pokrmů Francouzů? Nebo Italů? Stále se vedou spory, kdo s pokrmem přišel jako první.
Ingredience:
1 kachna
4 pomerančce
2 sklenice kachního vývaru
3 lžíce cukru
2 lžíce másla
štamprle pomerančového likéru
sůl a pepř
Postup:
Kachnu si nasolte a opepřete a nechte ji den odležet. Oloupejte dva pomeranče. Pomerančovou kůru krátce povařte ve vodě, tak ji zbavíte hořkosti. Pak ji dejte dovnitř kachny.
Předehřejte troubu na 230 °C. Kachnu umístěte do pekáče a podlijte vodou. Pečte 15 minut a pak snižte teplotu na 170 °C. Pečte další hodinu a půl. Podlévejte výpekem.
V kastrůlku povařte šťávu ze dvou pomerančů. Přidejte třtinový cukr a svařte o jednu třetinu. Pak do vlijte kachní vývar a dochuťte ikérem.
Nakonec přidejte na plátky nakrájené zbylé dva pomerančce, osolte a opepřete. Do šťávy vmíchejte těsně před podáváním lžíci másla. Kachnu podáváme přelitou pomerančovou šťávou a s opečenými bramborami.
Náš tip:
Kachnu můžete dozdobit granátovým jablkem, které skvěle ladí s omáčkou.