Kachna na pomerančích je mimořádně opulentní a přitom chuťově malinko odlehčenější varianta tradiční svatomartinské pečínky.
Ingredience:
● 1 kachna (2–2,5 kg)
● 2 pomeranče
● 2 lžíce medu
● 1 lžíce sójové omáčky
● sůl
● pepř
● tymián
Postup:
Kachnu omyjte, osolte a opepřete. Pomeranče nakrájejte na plátky a vložte do břicha kachny. Med smíchejte se sójovou omáčkou a kachnu jím po celou dobu pečení důkladně potírejte.
Pečte při 180 °C přibližně 120 minut. Jako přílohu podávejte brambory pečené s bylinkami, ale výtečně vám kachna na pomerančích bude chutnat také s bramborovým knedlíkem.
Příprava: 2,5 hod
Cena: 400 Kč
Já kachnu moc miluju, ale tohle na pomerančích jsem ještě nezkoušela. Určitě to vyzkouším, zní to fakt zajímavě! Tymián doma mám, takže super.