Podmáslí a jogurt vám dodají navíc i porci vápníku. Polévku můžete dozdobit i kousky natvrdo vařených vajec.
Potřebujete:
✿ 600 ml podmáslí nebo kefíru
✿ 100 ml řeckého jogurtu
✿ 2 okurky
✿ 12 ředkviček
✿ 2 stroužky česneku
✿ 2 jarní cibulky
✿ svazek čerstvého kopru
✿ sůl, pepř
1. Okurky a ředkvičky a kopr omyjte a nechte okapat. Okurky a ředkvičky nakrájejte na tenká kolečka, kopr nasekejte, jarní cibulku nakrájejte nadrobno.
2. Smíchejte podmáslí nebo kefír s tučným a hustým řeckým jogurtem, ochuťte prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Do takto připraveného základu polévky vmíchejte většinu nakrájené zeleniny, kopr a dejte do ledničky vychladit.
3. Polévku na talířích ozdobte zbylými kolečky ředkviček, okurek a snítkami kopru. Podávejte s opečeným pečivem.