Suroviny:
* 250 g měkkého tvarohu
* 500 ml kefírového nízkotučného mléka
* 4 balíčky vanilkového cukru
* 200 g čerstvých borůvek
* 150 ml smetany ke šlehání
* 1 vrchovatá lžička moučkového cukru
* lístky máty na zdobení
Postup práce:
1.Tvaroh, kefírové nízkotučné mléko – skvělé je například z Mlékárny Valašské Meziříčí a vanilkový cukr vyšleháme do pěny a směs rozdělíme na poloviny.
2. Do jedné půlky vložíme ovoce a rozmixujeme.
3. Do vysokých sklenic nalijeme nejprve bílý krém, a pak opatrně po stěně sklenice přiléváme krém s rozmixovaným ovocem tak, aby bylo vidět barevné rozhraní.
4. Smetanu a moučkový cukr vyšleháme do tuha.
5. Pohár dozdobíme šlehačkou, čerstvým ovocem a lístky máty nebo meduňky.
Další lákavé recepty najdete v časopise Paní domu, která vychází 8. 12.