V sychravých dnech zahřeje, zasytí a ještě si na něm pochutnáte. Připravený je navíc raz dva.
Suroviny:
3 větší červené řepy
2 velké brambory
2 stroužky česneku
1,5 l zeleninového vývaru
1 cibule
rostlinný olej
sůl, pepř
120 g bílého jogurtu
1 lžička mletého kmínu
1 lžička nastrouhaného křenu
Postup:
V hrnci si rozpalte olej a přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Restujte dvě až tři minuty. Nyní je čas přidat na menší kostky oloupanou a nakrájenou řepu a také oloupané brambory. Vše zalijte vývarem a duste přibližně 25 minut.
Než bude polévka hotová, připravte si jogurtový dip. Jogurt smíchejte s lžičkou mletého kmínu a křenem a nechte chvíli uležet v lednici. Jakmile budou řepa a brambory měkké, rozmixujte polévku tyčovým mixérem dohladka.
Polévku podle chuti osolte a opepřete, pepř se rozleží. Ozdobte ji vychlazeným jogurtovým dipem.