Ovocný koláč z drobenkového těsta a delikátní tvarohovou směsí potěší všechny smysly.
Suroviny
Na těsto – 1,5 hrnku polohrubé mouky – ¾ hrnku moučkového cukru – 150 g másla – 1 balení prášku do pečiva
Na náplň – 500 g měkkého tvarohu – 200 g ricotty – 200 ml mléka – 4 lžíce medu – 1 vanilkový pudink – borůvky (asi 300 g)
Postup
1. Z ingrediencí na těsto vytvořte drobenkovou směs. Její větší část vysypte do formy vyložené pečicím papírem.
2. Suroviny na náplň prošlehejte ručním šlehačem. Náplň naneste na těsto, navrch dejte borůvky a posypte zbylým drobenkovým těstem.
3. Koláč pečte v troubě vyhřáté na 180 ºC asi 45 minut. Hotový koláč podávejte nejlépe s vyšlehanou smetanou.