Lahodný hráškový dip bude jistě chutnat i těm nejmenším. Jeho jemná chuť se báječně hodí jak ke grilovanému kuřecímu prsíčku, tak i ke grilovaným křidélkům.
Ingredience:
200 g mraženého hrášku
150 g krémového sýra (například Philadephia, vystačíte si ale i s klasickou lučinou)
sůl
čerstvě mletý pepř
1 limeta
1 velké rajče
olivový olej
½ hrsti burských oříšků
Postup:
Hrášek nechte hodinu odležet při pokojové teplotě a pak ho rozmixujte. Osolte ho, opepřete a nakonec přidejte šťávu z půlky limety, krémový sýr, lžíci olivového oleje a trochu nasekaných burských oříšků.
Poté do dipu přimíchejte najemno nakrájené zralé rajče. Máte-li doma čerstvou bylinku, například libeček nebo bazalku, dozdobte jimi dip.
Náš tip:
Do dipu můžete pro chuť přidat nasekanou šalotku nebo prolisovaný česnek.