Co dělá rizoto rizotem? Spousta másla a parmazánu. Bez těchto dvou surovin nikdy nedocílíte dokonalé krémové konzistence.
Suroviny:
150 g rýže arborio
1 hrnek najemno nastrouhaného parmazánu
1 šalotka
hrst čerstvých hub
3 vrchovaté lžíce másla
rostlinný olej
1,5 dl suchého bílého vína
sůl, pepř
1 lžička sušeného česneku
Postup:
V hlubší pánvi si rozpalte máslo a orestujte na něm šalotku.
Přidejte rýži a krátce ji osmahněte. Zalijte ji litrem vroucí vody.
Jakmile se vyvaří, přidejte víno. Vyčkejte 4 až 5 minut.
Mezitím si v jiné pánvi orestujte na oleji na plátky nakrájené houby. Musejí být na povrchu krásně zlatavé. Osolte je a opepřete.
Rizoto dochuťte solí, pepřem, parmazánem, česnekem a máslem.
Servírujte s orestovanými houbami.
No tohle vypadá dost dobře! Už se těším, až to doma vyzkouším. A ten parmazán, to bude lahůdka.
Parmazán a máslo – kombinace, která prostě nemůže zklamat. Jednoduché a přitom luxusní!
Už jako psycholožka mám někdy stres, takové rizoto by mi určitě zvedlo náladu! Díky za skvělý recept.
Rizoto s parmazánem zní fantasticky! Určitě vyzkoušíme doma o víkendu. Jenom jestli najdu ty čerstvý houby.