Svěží chuť broskví a netradičního odlehčeného krému, pokud je dobře vychlazený, je skvělá letní kombinace.
Ingredience:
Těsto: 150 g hladké mouky, 3 lžíce polohrubé mouky, 300 g moučkového cukru, 150 g másla, 30 ml smetany ke šlehání, ½ kypřicího prášku, 1 vanilkový cukr, 250 g oloupaných broskví, 100 ml vody se sirupem, 1 lžíce krupicového cukru
Krém: 1 zakysaná smetana, 200 g měkkého tvarohu, 1 vanilkový cukr, 2 lžičky moučkového cukru Poleva: 200 g čokolády na vaření, 80 g másla
Postup:
Do mísy prosijeme mouku, přidáme kypřicí prášek, rozpuštěné máslo, moučkový a vanilkový cukr, smetanu ke šlehání a vymícháme těsto, které vlijeme do dortové formy.
Nesmíme zapomenout ji předem vymazat tukem a vysypat hrubou moukou. Těsto dáme péct do předem vyhřáté trouby při teplotě 170 °C, zhruba 25 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
Připravíme si krém z uvedených surovin, které dobře rozmícháme a naneseme na korpus, jenž poklademe broskvemi nakrájenými na menší kousky.
Jemně je do krému zatlačíme. Rozpustíme čokoládu s máslem, dezert čokoládovou hmotou polijeme a necháme ztuhnout.