Své chuťové pohárky skvěle nastartujete jemnou tomatovou polévkou s citem a láskou připravenou.
Ingredience
1 cibule, 3 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 750 g oloupaných rajčat, 1 l zeleninového vývaru, 1 kelímek zakysané smetany, mletý pepř, sůl, 8 cherry rajčátek jako ozdoba, pár lístků bazalky
Postup
V hrnci na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a necháme ho rozvonět. Máme-li čerstvá rajčata, spaříme je, když lehce ochladnou, oloupeme je a nakrájíme.
Pohodlnější však je, pokud máme k dispozici konzervovaná oloupaná rajčata. Lehce je obděláme v cibuli a vše zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a zhruba dvacet minut necháme vařit. Polévku rozmixujeme a už můžeme podávat.
Do středu každé porce přidáme lžíci zakysané smetany, dozdobíme ji rozpůlenými cherry rajčátky a ještě lístky z bazalky.