Mleté maso milují snad úplně všichni a roláda není ani pracná.
Ingredience: na 4 porce
● 1 kg mletého vepřového masa
● 1,5 dl kondenzovaného mléka
● 2 lžíce oleje
● 1 lžička soli
● 1/2 lžíce koření na mleté maso
Náplň:
● 300 g šunky
● 7 vajec
● 2 lžíce oleje
● 2 lžíce listové petržele
● 1 ks červené papriky
● 2 lžíce hořčice
Postup:
Maso, mléko, 2 lžíce oleje, koření a sůl smíchejte, mísu přikryjte a dejte přes noc, ideálně ale až na 24 hodin, odležet do lednice.Troubu zapněte na
200 0C. Z cibulky a z vajec na troše oleje udělejte smaženici.
Tu promíchejte s nasekanou petrželkou. Papriku očistěte a nakrájejte na plátky.Maso rozprostřete na čistou utěrku či fólii jako plát, poklaďte ji plátky šunky, doprostřed rovnoměrně nandejte smaženici i papriku a roládu zaviňte.
Pak ji přendejte na plech, potřete hořčicí, překryjte alobalem, aby se nespálila, a vložte do vyhřáté trouby. Tam ji pečte asi 90 min dozlatova. Hotovou ji nechte trochu zchladnout, nakrájejte na plátky a podávejte s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.
Příprava: 120 min
Cena za 1 porci: 230 Kč