Slaninka s liškami představuje báječnou kombinaci. Neodoláte!
Ingredience:
200 g lišek
150 g penízovek sametonohých (případně jiných hub)
100 g anglické slaniny
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce másla
750 ml zeleninového vývaru
200 ml smetany na vaření
sůl, pepř, tymián
čerstvé bylinky na ozdobu
Postup:
Na másle orestujte cibuli, česnek a polovinu hub. Přilijte vývar a vařte asi 15 minut.
Poté rozmixujte, zjemněte smetanou a dochuťte solí, pepřem a tymiánem.
Druhou polovinu hub opečte zvlášť na pánvi, stejně tak i plátky slaniny.
Do hotové polévky vložte opečené houby a slaninu, posypejte bylinkami a ihned podávejte.
Nikdy jsem nezkoušela tuhle kombinaci, ale s liškama to určitě chutná báječně.
Hmm, zní to dobře, ale já bych asi přidala chilli, mám to ráda pikantní. 😊
To zní skvěle, miluju houby a slaninku, určitě to vyzkouším doma. Polévka plná chutí!