Jsou neskutečně šťavnatá a lahodná. Nejlépe pak chutnají s jasmínovou rýží a čestvou petrželkou nebo libečkem.
Ingredience:
500 g kuřecích prsou
5 lžic másla
4 lžíce rostlinného oleje
150 g polohrubé mouky
1 stroužek česneku
2 větší citrony
sůl, pepř
dlouhozrnná rýže
čerstvá hladkolistá petržel
Postup:
Kuřecí prsa pořádně omyjte a osušte. Přes igelitový sáček maso jemně rozklepejte. Nechte maso chvilku při pokojové teplotě odležet. Pak maso nasolte, opepřete a obalte v polohrubé mouce.
Na pánev si přidejte rostlinný olej a prsa po obou stranách pěkně zprudka orestujte dozlatova. Jakmile budou hotová, z pánve je vyndejte na čistý talíř a přiklopte je druhým talířem. Tak neztratí šťávu a zároveň nevychladnou.
Pánev z plotny nestahujte, ale do omastku, na němž se maso restovalo, přidejte pět lžic másla. Za stálého míchání nechte máslo rozpustit. Opět podle chuti můžete výpek osolit nebo opepřit.
Rovněž do něj přidejte jeden celý nakrájený citron, nakrájet ho můžete buď na měsíčky nebo půlměsíčky. Až citron změkne, vraťte do výpeku i kuřecí maso.
Pánev přiklopte pokličkou, stáhněte teplotu plotýnky na minimum a ještě nechte deset minut probublávat. Mezitím si třeba můžete uvařit rýži.
Před podáváním kuřecí prsa bohatě posypejte hladkolistou petrželkou anebo například libečkem. Chutě se krásně promísí. Kuřecí prsa na citronech podáváme s jasmínovou rýži a ještě pár plátky čerstvého citronu.
Výborně ovšem chutná i s bramborovou kaší. A jaká je hlavní výhoda tohoto pokrmu? Že se dá takto připravené kuřecí maso konzumovat i zastudena. Chuť citronu se do něj vsákne a bude ještě křehčí.
Náš tip pro lepší chuť
Jak vynikne chuť kuřátka na citronech? Díky čerstvému rozmarýnu. Nebojte se jím ovonět pánev, než začnete prsa na pánvi restovat. Rovněž můžete snítku rozmarýnu použít i na dozdobení talíře při servírování.