Víte, že z nedojedené kachny nebo zbylých jater můžete vykouzlit famózní paštiku, která je výborná na opečeném celozrnném toustíku?
Ingredience: 400 g kachního masa a jater, 1 cibule, 50 g slaniny, 50 ml sladké smetany, sádlo, snítka saturejky, muškátový oříšek, sůl, pepř, portské víno, červený rybíz (nebo jiné drobné ovoce), 1 lžíce nasekaných mandlí
Postup: Játra nakrájejte, cibuli oloupejte a nakrájejte, stejně tak i slaninu. Na pánvi rozehřejte sádlo, přidejte cibuli, slaninu a nechte zhnědnout. Přidejte játra, která orestujte zprudka tak, aby byla uvnitř růžová.
Sundejte z plotny a nechte vychladnout. Poté játra přendejte do vyšší misky, přidejte smetanu, portské víno a koření. Pomocí tyčového mixéru umixujte dohladka.
Poté přendejte do skleničky. Na paštiku poté nalijte směs sádla, rybízu a vína, kterou předtím zahřejte na pánvi.