Suroviny na 4 porce:
4 menší cibule
1 lžíce citronové šťávy
2 stroužky česneku
800 g jehněčí kýty
mletá pálivá paprika
40 g oleje
2 zelené papriky
pepř, sůl
4 rajčata
Postup:
Maso si nakrájíme na stejně velké kousky. Na marinádu si smícháme olej, citrónovou šťávu, sůl, rozmačkaný česnek, pepř a pálivou papriku. Vše dobře promícháme a do marinády vložíme maso. Necháme odstát v lednici asi 3 hodiny.
Cibuli a rajčata si nakrájíme na osminky. Papriky nakrájíme na větší kousky. Maso vyndáme z marinády, necháme odkapat a střídavě se zeleninou napichujeme na špejle. Vše potřeme zbylou marinádou. Pečeme na roštu (grilu) asi 15–20 minut. Podáváme s různými druhy salátů.