Suroviny:
vykostěná jehněčí kýta
4 stroužky česneku
2 snítky tymiánu
šťáva z 1 citronu
8 středně velkých oloupaných brambor
150 ml olivového oleje
15 cherry rajčátek
200 g feta sýru
sůl
čerstvě mletý černý pepř
Postup:
Kýtu převažte nití, aby dobře držela tvar. Do masa udělejte několik zářezů a do nich namáčkněte stroužky česneku a větvičky rozmarýnu. Kýtu potřete citronovou šťávou a ochuťte solí a pepřem. Brambory nakrájejte na plátky, naklaďte do pekáče, osolte a opepřete.
Jehněčí i brambory přelijte olivovým olejem. Pekáč přikryjte alobalem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Fólii asi za 30 minut sejměte. V pekáči by už mělo být hodně šťávy.
Vraťte jej zpátky do trouby a pečte dalších 30 minut, potom ho vyndejte, maso obložte feta sýrem a rajčátky a pečte dalších 20 minut.