Suroviny:
1 kg jehněčího hřbetu
1 lžíce medu
200 ml zeleninového vývaru
1 snítka rozmarýnu
1 lžička kmínu
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
špetka mleté skořice
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
sůl
pepř
Postup:
Nejprve si připravte marinádu. Nové koření a kmín rozmělněte ve hmoždíři, smíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje, skořicí, medem, osolte a opepřete. Jehněčí hřbet očistěte a potřete marinádou. Nejlepší je nechat ho marinovat v lednici přes noc.
Maso vložte do zapékací mísy, dejte do trouby předehřáté na 180 °C, navrch dejte snítku rozmarýnu a bobkový list, zakryjte a pečte zhruba hodinu. V průběhu pečení maso podlévejte vývarem.
Po hodině sundejte víko a nechte hřbet dopéct nepřikrytý, aby získal krásnou barvu.
Po upečení slijte výpek a přimíchejte do něj lžíci másla. Upečené maso krájejte podél žeber a podávejte zalité šťávou. Jako příloha se skvěle hodí třeba pečené nebo šťouchané brambory.