Suroviny: 12 ks jehněčích kotletek (po 70 g) 1 cibule 400 g zeleného chřestu 300 ml vývaru 4 lžíce oleje 2 lžíce hladké mouky 2 lžíce másla 1 lžička grilovacího koření 1 lžička vegety špetka sušeného oregana a soli
Postup: Kotletky naklepeme, osolíme a posypeme oreganem i grilovacím kořením.
V pánvi na rozpáleném oleji maso po obou stranách orestujeme. Vyndáme ho a uchováme v teple. Do výpeku dáme nadrobno pokrájenou cibuli, hladkou mouku, orestujeme, zalijeme vývarem a necháme 10 minut povařit.
Potom dáme zpět opečené kotletky, přiklopíme a asi 6 minut ještě podusíme. Chřest oloupeme, očistíme, dáme do vroucí osolené vody a krátce povaříme, ihned ochladíme ve studené vodě a necháme okapat. Chřest nakrájíme na delší špalíčky a rajčátka překrojíme na polovinu.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme zeleninu, kterou krátce ohřejeme, dochutíme vegetou a podáváme s kotletkami.