Na tento způsob možná ještě jehněčí kotletky neznáte.
Ingredience:
6 jehněčích kotletek
6 stroužků česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžička čerstvého nebo sušeného rozmarýnu
šťáva z ½ citronu + plátky na ozdobu
sůl a pepř
Postup:
V misce smíchejte olivový olej, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, rozmarýn, sůl a pepř.
Jehněčí kotletky jemně osušte a potřete marinádou ze všech stran.
Nechte odležet alespoň 1 hodinu v lednici, ideálně 3–4 hodiny. Před grilováním nechte maso „zahřát“ na pokojovou teplotu.
Rošt očistěte a lehce potřete olejem, aby se maso nepřichytávalo.
Kotletky grilujte 3–4 minuty z každé strany.
Během grilování můžete případně maso ještě jemně potřít zbylou marinádou.
Po sejmutí z grilu nechte kotletky ještě pár minut odpočívat pod alobalem, aby bylo maso krásně křehké a pořádně šťavnaté.
Perfektní recept na letní grilování. Rychlé a jednoduché, prostě ideální. Už se těším, až to vyzkouším se svou rodinou!
Jo, to vypadá luxusně! Kdo by si dal jehněčí s česnekem… Má někdo tipy, jak vybrat nejlepší kotletky?
Grilování je skvělý způsob, jak připravit jehněčí! A česnek tomu určitě dodá ten správný šmrnc. Už se těším, až to vyzkouším.
Tohle zní naprosto skvěle! Miluji jehněčí a česnek je prostě základ k dobré chuti. Určitě to vyzkouším na příští rodinný oběd.