Jehněčí kotletky jsou skutečnou lahůdkou a pochutnají si na ní i skuteční gurmáni.
Suroviny:
1 kg jehněčích kotlet
3 stroužky česneku
6 snítek čerstvého rozmarýnu
3 snítky čerstvé majoránky
1 lžíce sušené majoránky
½ hrsti čerstvého medvědího česneku
10 lžic olivového oleje
sůl, pepř
Postup:
Kotletky rozkrájejte na jednotlivé dílky tak, aby každá měla svou kost. Bohatě je osolte a opepřete.
Ve velké míse si smíchejte olivový olej s prolisovaným česnekem, čerstvou i sušenou majoránkou, nasekaným medvědím česnekem a přihoďte i celé snítky rozmarýnu.
Přidejte do směsi kotletky a pořádně do nich směs rukama vetřete. Nechte je odležet alespoň dvě hodiny. Pak je ze směsi vyndejte a nechte je okapat.
Kotlety grilujte z každé strany přibližně šest až sedm minut a nezapomeňte je zbylou směsí pravidelně potírat.
Šťavnaté maso servírujte s listovým salátem nebo opečenými bramborami. Přejeme dobrou chuť!
Náš tip
Nestačí vám našich šest receptů a rádi byste další? Kupte si publikaci Prázdninový receptář plný chuti. K dostání i na www.rf-hobby.cz/shop