Quiche (čte se kyš) je tradiční francouzský slaný koláč. Hodí se jako předkrm, ale můžete ho podávat i jako lehkou večeři.
Potřebujete:
✿ 275 g listového těsta
✿ 1 vejce
✿ máslo na vymazání
Náplň:
✿ 80 g zeleného chřestu
✿ 2 vejce
✿ 100 ml 30% smetany
✿ 50 ml polotučného mléka
✿ sůl, pepř
✿ 60 g tvrdého sýra
✿ špetku muškátového oříšku
✿ čerstvé bylinky
1. Těsto rozválejte a vyložte jím máslem vymazanou koláčovou formu. Pak těsto po dně propíchejte vidličkou, zakryjte alobalem a zatěžkejte suchými fazolemi. Dejte péct do trouby při 220 °C na 12 minut.
Sundejte fazole i alobal, korpus potřete rozšlehaným vejcem a pečte ještě 3 minuty.
2. Sýr nastrouhejte najemno, Chřest omyjte, odřízněte dřevnaté konce a poskládejte ho na předpečený korpus. V míse smíchejte vejce se smetanou, mlékem, přidejte muškátový oříšek, osolte, opepřete, přidejte strouhaný sýr a znovu promíchjete.
3. Quiche zalijte směsí a dejte péct při 200 °C asi na 25–30 minut, až povrch zezlátne. Můžete dozdobit čerstvými bylinkami, pažitkovými květy apod.
Wow, tento recept se zdá být perfektní po tréninku. Lehoučký a vypadá nutričně bohatě. Jednoznačně si připravím!
Quiche je můj oblíbený francouzský poklad. Recept na chřestový quiche je překvapivě jednoduchý a vypadá báječně. Určitě vyzkouším.
Tak tohle vyzkoušim určo, chřest mam moc ráda a tuhle recept vypadá jednoduchy. Fotka quiche by se asi povedla.