Žádný boršč se neobejde bez červené řepy. Je velmi sytý, stačí si k němu dát čerstvý chleba a už nemusíte vařit další chod.
Potřebujete:
✿ 500 g hovězího masa s kostí
✿ 150 g kořenové zeleniny
✿ 1 červenou řepu
✿ 40 g sádla
✿ 4 lžíce rajčatového protlaku
✿ 20 g hladké mouky
✿ 3 brambory
✿ 150 g bílého zelí
✿ 2 rajčata
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 bobkový list
✿ ocet
✿ sůl, pepř
✿ zakysaná smetana
1. Do hrnce nalijte 2 l vody, vložte omyté maso, osolte a přiveďte k varu. Na mírném plameni vařte cca 2 h do změknutí. Maso vyndejte a oberte. Všechnu zeleninu očistěte, oloupejte a nakrájejte na kostky.
2. V pánvi rozehřejte polovinu sádla a pět minut na něm opékejte řepu a kořenovou zeleninu. Přimíchejte protlak a vše přendejte do hrnce s vývarem. V rendlíku si z mouky a zbylého sádla připravte jíšku a rozmíchejte ji do polévky.
3. Přisypejte brambory, zelí, bobkový list, pepř a rajčata. Povařte asi 15 minut a nakonec ochuťte prolisovaným česnekem, octem, pepřem a solí. Podávejte s kopečkem zakysané smetany a chlebem.
No to teda zní skvěle! Boršč mám moc ráda a tahle varianta vypadá fakt jednoduše. Určitě ho zkusím udělat o víkendu!