Pokud máte rádi exotické chutě a rychlé recepty, vyzkoušejte kuřecí kari. Podávejte ho ideálně s jasmínovou rýží a užijte si jeho bohatou chuť a vůni.
Potřebujete:
✿ 2 kuřecí prsní řízky
✿ 1 červenou papriku
✿ 1 chilli papričku
✿ 400 ml kokosového mléka
✿ 1 lžičku červené kari pasty
✿ ½ limetky
✿ sůl
✿ 2 lžíce oleje
✿ hrst čerstvého koriandru nebo pár lístků bazalky
1. Kuřecí maso nakrájejte na větší kousky. Papriku a chilli papričku zbavte jádřince, papriku nakrájejte nadrobno, chilli papričku na kolečka.
2. V hluboké pánvi rozpalte olej, přidejte kari pastu a promíchejte vařečkou, aby se z ní uvolnilo aroma. Přilijte kokosové mléko, přiveďte k varu a pak vhoďte kuřecí maso. Důkladně promíchejte.
3. Vsypte nakrájenou papriku a chilli papričku, zamíchejte a duste dalších 3–5 minut, aby lehce změkly, ale stále si udržely barvu. Dochuťte solí a šťávou z limetky. Nakonec přidejte nasekaný koriandr či bazalku a podávejte.
Wow, kuřecí kari! To zní super. Už se těším, až to vyzkouším. Díky za tip!
Ah, kari miluju! a s jasmínovou rýží to bude prostě dokonalý. Těším se, až vyzkouším!
To vypadá fakt lahodně! Ráda zkouším nový recepty a tohle kureci kari mě láká. Díky za inspiraci!