Skvěle se hodí na slavnostní večeři i na obyčejný den. Podávejte s bramborami nebo bramborovou kaší.
Potřebujete:
✿ 700 g hovězího zadního
✿ 2–3 žampiony
✿ 2 mrkve
✿ 2 petržele
✿ 3 plátky slaniny
✿ 1 červenou cibuli
✿ 4 stroužky česneku
✿ 1 lžíci protlaku
✿ 1 lžíci oleje
✿ 2 lžíce másla
✿ 500 ml hovězího vývaru
✿ 150 ml červeného vína
✿ 1 lžíci hladké mouky
✿ sůl, pepř
✿ tymián
✿ 1 bobkový list
1. Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou slaninu. Přidejte na kostky nakrájené maso a kousek másla a opečte. Přidejte nakrájenou zeleninu a opékejte 3 minuty.
2. Zalijte vínem a nechte ho z větší části vyvařit. Přidejte protlak, tymián, bobkový list, zalijte vývarem, dochuťte solí a pepřem a promíchejte. Pánev zakryjte, vložte do trouby a pečte při 160 °C 45 minut.
3. Žampiony nakrájejte a opečte na másle. Přidejte máslo, zaprašte moukou a krátce orestujte. Houby přidejte k masu a pečte ještě 20–40 minut doměkka.
Teda, to vypadá jako něco, co by mi mohlo zachutnat. Skvělé na nedělní večeři, trochu se bojím toho vína, ale myslím, že to zkusím. Pro mě je to sice trochu výzva, ale moc se na to těším!
Tak tenhle recept je hotovej sen! Jak jednoduchý a přitom elegantní. Určitě to vyzkouším o víkendu, až budu mít trochu víc času na vaření.
Hovězí po burgundsku? Zní to delikátně! Perfektní recept na sobotní večer s rodinou. Navíc je super, že se dá podávat s bramborovou kaší.
No to zní naprosto báječně! Už dlouho jsem chtěla zkusit něco francouzského a tohle vypadá jako skvělý začátek. Miluji kombinaci hovězího a červeného vína. Určitě to vyzkouším k večeři s přáteli.