Suroviny na 6 porcí:
● 1 kg vepřových nebo drůbežích jater
● 200 g špeku ● 3 cibule
● 3 měkčí pikantní klobásky
● drcený kmín
● česnek (i sušený)
● mletý pepř
● mleté nové koření
● majoránka
● olej ● sůl
Postup:
1. Játra očistíme. Vepřová pokrájíme na plátky, drůbeží necháme vcelku. Posypeme kořením, zakápneme olejem a dáme odležet v chladu přes noc. Kořením nešetříme.
2. Okořeněné maso napícháme střídavě s kousky špeku, kolečky cibule a klobás na delší jehly. Před grilováním lehce osolíme, nemusíme se bát, že játra ztvrdnou.
3. Grilujeme ze všech stran asi 15 minut, sundáme špízy z mřížky a ještě je trochu dosolíme. Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem a sklenicí vychlazeného piva.