Suroviny:
1 kg vepřových nebo drůbežích jater
200 g špeku
3 cibule
3 měkčí pikantní klobásky
drcený kmín
česnek (i sušený)
mletý pepř
mleté nové koření
majoránka
olej
sůl
Postup:
Játra očistíme. Vepřová pokrájíme na plátky, drůbeží necháme vcelku. Posypeme je kořením, zakápneme olejem a dáme do misky odležet do chladna přes noc. Kořením nešetříme, jen nového koření dáváme méně.
Okořeněné maso napícháme střídavě s kousky špeku, kolečky cibule a klobás na delší jehly. Před grilováním osolíme jen hodně málo, abychom se nemuseli bát, že játra ztvrdnou.
Grilujeme ze všech stran asi 15 minut, sundáme špízy z mřížky a ještě je trochu osolíme. Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem, zeleninovým salátem a sklenicí vychlazeného piva.