Dáte si pár krajíčků, a bude vám jasné, že dnes už jste i po večeři.
Ingredience:
100 g kyselé okurky
1 lžíce nasekané pažitky
2 vejce vařená natvrdo
50 g změklého másla
200 g játrového salámu
podle chuti sůl
Postup:
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Zeleninu a pažitku nadrobno nasekáme. Změklé máslo vyšleháme s játrovým salámem, přidáme vejce, okurky, pažitku, sůl a vše důkladně promícháme a najemno rozmixujeme.
Játrovou pomazánku podáváme s bílým křupavým pečivem nebo ji namažeme na plátky rustikální bagety.
Doba přípravy: 30 min
Cena: 70 Kč
No nevim, já jsem na takovýhle experimenty trochu konzerva, ale jsem se nechala přemluvit. A musím uznat, že překvapilo. Chutnalo to fakt dobře.
Tuhle pomazánku jsem dělala o víkendu a byla fakt dobrá. Trochu jsem se bála, jak budou chutnat ta vejce s játry, ale nakonec to byla super kombinace. Doporučuju!
U nás doma máme rádi játrovou pomazánku, ale s vejci jsem ještě nedělala. Zkoušela jsem to podle tohodle receptu a musím říct, že velká paráda. Další oblíbená varianta na seznamu!