Jídlo plné vitaminů a skvělé chuti můžete připravit i ve veganské verzi. Stačí jen vynechat maso.
Ingredience:
1 balíček rýžového papíru
1 malé balení tenkých rýžových nudlí
200 g mletého vepřového
20 mražených předvařených krevet
výhonky mungo
1 paprika
1 okurka
2 jarní cibulky
čerstvý koriandr
čerstvá thajská bazalka
olej
Na zálivku:
1 lžíce rýžového octa
1 lžíce třtinového cukru
1 stroužek česneku
1 chilli paprička
1 cm zázvoru
Postup:
Krevety nechte rozmrazit. Nudle uvařte dle návodu. Propláchněte je vodou, nechte okapat a uchovejte v chladu. Maso osmahněte na oleji. Papriku, cibulku a mrkev nakrájejte na proužky.
Okurku oloupejte, rozkrojte a bez semínek nakrájejte na nudličky. Bylinky natrhejte na kousky. Vychlazené nudle nakrájejte na kratší kousky. Rýžový papír namočte na 3 min do vlažné vody, aby zvláčněl.
Na namočenou placku ke kraji navrstvěte zeleninu, výhonky mungo a nudle. Blíž ke středu dejte trochu masa a dvě krevety. Vše posypte bylinkami. Podélné okraje zahněte dovnitř a závitek zaviňte.
Papričku rozkrojte a bez jadérek i blanek nasekejte nadrobno spolu s česnekem a zázvorem. V misce rozmíchejte se 100 ml vody ocet a cukr. Přidejte česnek, papričku a zázvor. Při jídle si závitky namáčejte do zálivky.
Doba přípravy: 20 min
Cena: 170 Kč
Jsem nadšená, že existuje veganská varianta tohoto receptu. Jarní závitky jsou osvěžující a plné chutí, určitě je budu zkoušet s přáteli na víkend.
Tyhle jarní závitky vypadaj skvěle! Určitě vyzkouším tu veganskou verzi, rýžový papír mám doma už dlouho a nevěděla jsem, co s tím.