Do jarních pokrmů patří opomíjené mladé kopřivy, které s masovými jídly skvěle chuťově ladí.
Ingredience
1 velká hrst vrcholků mladých kopřiv, 350 g mletého vepřového plecka, 350 g mletého zadního hovězího, 2 rohlíky, 1 dcl mléka, 1 větší cibule, 2 až 4 stroužky česneku, 2 lžičky majoránky, 3 lžíce hořčice, 80 g strouhanky, 50 g slaniny, 1 vejce, 1 lžička soli, tuk na vymazání alobalu
Postup
Kopřivy spaříme vroucí vodou. Mleté maso smícháme s rohlíky zvlhčenými mlékem, s cibulí, slaninou, majoránkou, hořčicí, prolisovaným česnekem a kopřivou a promícháme. Z masové hmoty vytvaruje šišku a uzavřeme ji do tukem vymazaného alobalu. Pečeme na 180 °C asi ¾ hodiny.