Do směsi v pekáčku můžete přidat i další kořenovou zeleninu, jako celer či petržel. Podávejte s polentovou nebo bramborovou kaší.
Ingredience: 4 porce
● 4 kuřecí stehna
● 1 svazek karotky
● hrst žampionů
● 2 stonky řapíkatého celeru
● 1 snítka rozmarýnu
● 4 snítky tymiánu
● 3 bobkové listy
● 150 g anglické slaniny
● sůl, pepř
● olej ● hrst cibulek
Postup:
Kuřecí stehna osolte a opepřete. Dejte je do olejem vymazaného pekáčku. Karotku očistěte a nakrájejte spolu s řapíkatým celerem. Zeleninu přidejte k masu. Houby očistěte a cibulky oloupejte. Přidejte je také k masu.
Nakonec přidejte bylinky a nakrájenou slaninu. Směs podlejte trochou vody a vložte do pekáčku. Pečte asi hodinu v troubě předehřáté na 180 C. V průběhu pečení směs promíchejte a přelejte výpekem.
Příprava: 90 min
Cena za porci: 55 Kč